Your LOGO here
| Verhuisbericht
Voor menigeen is de huiskamer van Youth for Christ in het RuusbroeCentrum een vertrouwde plek. Om te eten, ontmoeten, zingen, bidden, bankzitten, zijn of om rust of chaos te ervaren. Al jaren. Deze plek is van waarde en heeft meegebouwd aan wie wij als beweging willen zijn. Woorden als trouw, geduld en relatie = huiskamer. Dat wij deze plek zo lang hebben kunnen gebruiken is niet zomaar. Ik geloof dat bidt en werkt van enorme betekenis zijn geweest voor het pand. Naast al het onderhoud door vrijwilligers en sponsors is er met regelmaat gebeden voor deze plek. Voor het verkrijgen en voor het behoud ervan. 
Wij hebben altijd geweten dat dit een tijdige plek is. Want wij zitten er antikraak. Alleen hoop je dat die tijdigheid toch niet zo tijdig is en schuif je zo'n gedachte liever weg. Helaas is het einde in zicht van het RuusbroeCentrum. Er zullen woningen gaan komen. De verwachting is dat wij september 2023 het pand moeten verlaten. 
Tegelijker tijd is Youth for Christ een geloofsbeweging en daarin zit onze kracht. Hoe enorm waardevol het RuusbroeCentrum is geweest, de sloop ervan geeft nieuwe kansen om vanaf hier weer op te trekken naar nieuwe plekken. Toen wij ooit terecht kwamen aan de Ruusbroecstraat was alleen Dieze er als wijk waar wij actief waren. Nu zijn ook Aa landen en Westenholte erbij en is Wezep onderweg. Het weggaan hier geeft ruimte om niet alleen op 1 plek een huiskamer te creëren, maar mogelijk op 2 of 3 plekken. Het is een kans om nog dichterbij jongeren te komen en te bouwen aan meer en andere plekken van hoop. 
Wij geloven dat er nieuwe huiskamers zullen komen. Tegelijkertijd hebben wij ieders gebed, geloof en hulp hard nodig. Want de huiskamers liggen niet voor het oprapen. Alle hulp in de zoektocht is nodig. Daarbij komt dat wij in het RuusbroeCentrum jaren (erg) betaalbaar hebben kunnen zitten. En niet opeens 2 of 3 plekken kunnen betalen. Er ligt daar ook een financieringsvraagstuk. 
De verkenning naar nieuwe plekken is gestart. Wij duiken ons netwerk in, krijgen tips en ideeën van YfC'ers en netwerk. Dat helpt enorm. Bid je mee? Misschien kun je een stip erbij plakken op je sleutelbos om te bidden voor een nieuwe huiskamer. Ook als ik, Ronald, dit schrijf kan mij een gevoel van onmacht of 'hoe dan' overvallen en tegelijkertijd komt het lied Jezus overwinnaar in mijn gedachten. Laat dat ons geloof zijn. Ook in deze. Heb je vragen of ideeën laat het Ronald weten.  
600 pixels wide image
Tussenjaarbeurs

Op woensdagavond 8 februari mogen wij, het UIT Vormingsjaar, 16 organisaties welkom heten die ook een christelijk tussenjaar aanbieden. Met elkaar geven we vorm aan de allereerste christelijke tussenjaarbeurs. Op deze avond hopen we jongeren te inspireren en informeren over het doen van een tussenjaar. Op één avond maken jongeren kennis met de verschillende tussenjaren door langs te gaan bij de stands. Daarnaast is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met studenten die zelf een tussenjaar hebben gedaan. En kan er een seminar gevolgd worden over De winst van een tussenjaar door Els van Dijk. Zo hopen we jongeren te helpen bij het vinden van een tussenjaar wat bij hen past. 

Wat? Christelijke tussenjaarbeurs
Wanneer? 8 februari 2023 18:30-21:30u
Waar? Hogeschool Viaa, Zwolle
Meer info & aanmelden: https://ikzoekeentussenjaar.nl/christelijke-tussenjaarbeurs-8-februari-2023/

290 pixel image width
290 pixel image width
Schellerberg Conferentie

In de vorige nieuwsbrief heb ik jullie voor het eerst een inkijkje mogen geven in de Schellerberg Conferentie, vorig jaar hebben we de tweede editie mogen organiseren en wat was het mooi! Zie bovenstaande foto's voor een sfeerimpressie, of bekijk de aftermovie: https://youtu.be/76XHU8fejCYWe mochten gebruik maken van onze ervaringen en ons netwerk. Wat ervoor heeft gezorgd dat circa 50 jongeren praktisch en geestelijk toegerust, geïnspireerd, bemoedigd en gezegend eropuit konden trekken; naar binnen- en buitenland! We kijken dankbaar terug, wat was het goed met elkaar en met God. Ook kijken we hoopvol vooruit, onze blik is gericht op de zomer van 2023. Dit jaar is de Schellerberg Conferentie D.V. van 19 tot en met 22 juli met het thema ‘ABBA'. Een kort en simpel woord waar je diverse associaties mee kan hebben en een woord wat veel inhoud heeft. Tijdens de conferentie hopen we met elkaar meer te leren over onze Abba, over het thuiskomen bij Abba, hoe we Hem kunnen volgen en nog zoveel meer. Naast de geestelijke toerusting willen we de teams en deelnemers ook praktisch toerusten in de vorm van workshops, teambuilding, sport en spel. De voorbereidingen zijn in volle gang! Mocht je vragen hebben of een keer langs willen komen om iets van de Schellerberg Conferentie mee te maken? Wees welkom of neem contact op via info@schellerbergconferentie.nl.
Kerstdiner Westenholte

Als je weer een wedstrijd hebt verloren
En je voelt je niet zo fijn
Weet dan dat je extra goed moet zaaien
Wil de oogst wat beter zijn
Maar je vindt de hulp zo overbodig
Want je weet het zelf zo goed
Toch heb je je naaste mensen nodig
Die vertellen hoe het moet

Deze tekst, uit het nummer ‘Pak maar m'n hand' van Nick & Simon, galmde aan het einde van de avond door de muziekbox. Het werd enthousiast gezongen tijdens de karaoke die spontaan was ontstaan. Toen ik de tekst van dit nummer hoorde, bedacht ik me verschillende dingen en daar neem ik u even in mee! 

We vierden het kerstdiner in een zaal van de Stinskerk. De tafels gezellig gedekt, leuke lampjes en andere versieringen opgehangen. Het BBQ-vlees werd op de heenweg nog even ontdooid op de verwarming in de YfC bus en verschillende mensen maakten eten voor ons. Het was super geregeld en het zag er uitnodigend uit. 

Mensen kwamen langzamerhand binnendruppelen. De een in een foute kersttrui, de ander in een feestjurkje of kerstpak. Op den duur waren de meeste stoelen gevuld en genoten we van het (3 gangen) diner. Daar zaten we dan, met allemaal verschillende mensen uit de wijk, zomaar bij elkaar. Tijdens het eten raakte ik daarvan onder de indruk. Deze mensen, jongeren, kinderen, moeders en een opa, hebben we ergens in de afgelopen tijd ontmoet.

Bij de voorbereidingen van een panna-avond, hebben we het wel eens gehad over vruchtbaar zijn en zaadjes planten. Want het is vaak niet zichtbaar wat nou precies de gevolgen zijn van wat wij doen. Maar, tijdens ‘pak maar m'n hand', besefte ik dat we wat mochten oogsten van al die zaadjes die we de afgelopen tijd hebben geplant. We waren met veel en we hadden het goed.

Verschillende jongeren hadden contact met elkaar. Jongeren/kinderen die elkaar normaal gesproken niet spreken of ruzie hebben, zaten deze avond, per ongeluk, aan dezelfde tafel (en er leek vrede te zijn). We mochten delen over Jezus. Wie Hij is, dat Hij ons kent, van ons houdt en er altijd is.

Als jongerenwerkers zaten we verdeeld over verschillende tafels en de gesprekken verliepen natuurlijk. Toen het diner voorbij was kwamen er nog meer jongeren binnen, ze hadden zich niet opgegeven, maar waren toch nieuwsgierig. De jongeren bleven tot het einde om te helpen afwassen

Het couplet eindigt met ‘toch heb je je naaste mensen nodig, die vertellen hoe het moet'. Ik denk hierbij aan de moeder die, naast dat ze voor haar eigen kinderen zorgt, ook als moeder is voor veel anderen. Ik denk aan de organisatie van dit kerstdiner en de panna-avonden. Hoe we situaties voorbereiden, taken verdelen en samen God zoeken. Ik denk aan hoe we jongeren helpen door gesprek. Door te luisteren. Maar ook door er gewoon te zijn waardoor jongeren zich veilig voelen. Dus ja... zoals Nick & Simon al zongen; we hebben elkaar nodig. 

Het was een avond waar we met veel plezier & dankbaarheid op terugkijken! Ook in de wijk Dieze is er een kerstdiner georganiseerd. Al met al hebben we veel mensen mogen ontmoeten! 

Klik hier als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Youth for Christ Zwolle
Ruusbroecstraat 205
8022EE Zwolle
Netherlands
www.yfczwolle.nl
Indien u deze e-mail niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier afmelden.