Your LOGO here
| #SUPPORTYOURLOCAL

De impact van de 1,5 samenleving

In corona-tijd dichterbij jongeren op 1,5 meter. Het klinkt als een paradox. En toch lukt het! Creativiteit en trouw zijn daarin de ingrediënten geweest om jongeren te blijven ontmoeten. In deze nieuwsbrief vertellen wij hierover. 

Zeven plekken van hoop
Misschien maakt deze tijd nog wel meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we naar jongeren om zien. Dat deden we. En blijven we doen. Zeven plekken van hoop in zeven jaar. Dat is onze ambitie. Omdat iedere jongere de kans verdient Jezus te leren kennen. Begin 2020 zijn Freek en Lydia als kartrekkers begonnen in Westenholte als derde plek van hoop. Willem ging hun voor in de Aa-landen als tweede plek. Niet alleen, maar samen met vrijwilligers. Deze groei is mogelijk omdat er vanuit de beweging steeds weer mensen opstaan en uit hun comfortzone stappen. Gesteund door gebed, support en bagage om op nieuwe plekken te starten. Deze groei heeft naast de menselijke kant ook een financiële kant. De betaalde werkers zijn ondersteunend en verbindend voor vrijwilligers en in het netwerk van de wijk. Maar ook de materialen die we gebruiken en het pand dat we gebruiken kosten geld. 

Tekort
Door corona zijn een deel van onze inkomsten aanzienlijk lager en is er een verwacht tekort van €10.000. Een belangrijke oorzaak is de daling van de opbrengst van collectes van kerken. Een andere belangrijke inkomstenbron voor ons zijn de giften van donateurs. Donateurs vertellen wij graag over ons werk, de verhalen van jongeren. Dit doen wij door mensen te ontmoeten, bij hen op bezoek te gaan en hen dan ook te vragen om ons ook financieel te steunen. Dit is de hele coronatijd al lastig. 

Steun ons
Daarom de oproep “Support your local”. Steun het lokale werk van YfC Zwolle. Wilt u, wil jij overwegen een (extra) kerstgift over te maken?
290 pixel image width

Geven?

Eenvouding doneren kan middels een Tikkie, door de QR-code hiernaast te scannen of naar deze website te gaan.

Ook in het mogelijk om via de website van Youth for Christ Zwolle snel en eenvoudig te doneren, klik daarvoor hier.

 'Misschien maakt deze tijd nog wel meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we naar jongeren om zien. Dat deden we. En blijven we doen.'

OneZie!

Tijdens de YfC-activiteiten ontmoeten we veel jongeren. Vaak praten we met ze over school of wat ze in hun vrije tijd gedaan hebben. Soms kan het wat oppervlakkig blijven omdat er meer tieners/jongeren zijn bij de activiteit die je ook aandacht wilt geven of omdat de setting zich niet leent voor meer diepgang. De ervaring leert dat contact met een jongere op andere momenten goed verdiept kunnen worden. Precies daarvoor is OneZie in het leven geroepen. Zie One jongere buiten de YfC-activiteit om en je zult Zien dat het een boel oplevert voor One jongere!

2 November is het project van start gegaan en er zijn nu al 7 mensen die de uitdaging aangaan! Ben jij de volgende enthousiasteling? Mail dan naar oneziedieze@gmail.com 

Wat houdt OneZie concreet in:
  • Een jongerenwerker gaat de uitdaging aan om in ieder geval voor een jaar extra te investeren in een jongere
  • Dit investeren kan op veel verschillende manieren: door een appje, gebed, wandelingetje, samen eten etc.
  • Vanuit YfC is er een aanspreekpunt die je op weg helpt. Ook word je onderdeel van een intervisiegroep om elkaar te ondersteunen in het contact met de jongere.

Geinspireerd geraakt door het OneZie verhaal? Ga zelf aan de slag!
Hier een paar ideetjes om op stoom te raken:

  • Zorg dat je de jongere eens in de 2 a 3 weken ziet. Liefst 'in het echt' maar in coronatijd is videobellen soms ook handig.
  • Laat elke week een alarm afgaan waardoor je aan je jongere denkt en voor hem/haar kunt bidden.
  • Wandel samen naar de stad en koop daar een warme choco to go (kun je meteen je favoriete café supporten!)
  • Stuur een kaartje of gooi een cadeautje door de bus.
  • Nodig je jongere uit om samen te eten. Eten moet je toch, dus waarom niet samen?
  • Houd een gebedsboekje bij en geef dat aan het eind van het jaar aan je jongere.
  • Bak samen een taart/cake en verras iemand anders daarmee.
290 pixel image width

Girlz Only

Elke 2e en 4e dinsdag van de maand is het feest! Dan is er weer meidenclub. Een avond vol gezelligheid en spelletjes, maar ook vol met goede gesprekken en belangrijke thema’s. Zo hebben we een thema-avond gehad over lief doen en hebben we elkaar mogen bemoedigen met positieve woorden. Ook hebben we een avond gehad waarin we pepernoten gebakken hebben, mondkapjes konden versieren en heel veel mochten lachen samen. Elke meidenavond is een feestje voor de meiden, maar ook voor de meidenwerkers! Het is genieten samen!  

 'Eindelijk weer een moment
van gezien worden!'

290 pixel image width
Panna
Wat betekent 1,5 meter bij de panna voor onze kinderen en jongeren uit de wijk? Toen alles in lockdown zat en we langs kwamen met de actie ‘je bent niet in je eendje’ waren ze blij om gezien te worden. Toen we weer de straat weer op mochten stonden ze te springen! Sommige waren zelfs even verdrietig en boos omdat we nog niet samen konden voetballen vanwege de regels! Er werd ons verteld dat ze ons gemist hadden. En tegenwoordig? Zoveel blije en lachende gezichten, eindelijk een moment van weer gezien worden!


Alternatieve panna 

De donderdagavond panna is voor de leeftijd van 12+. Hierbij kwamen de laatste tijd ook steeds meer 18 plussers op af! Helaas konden die de laatste tijd niet meer komen door de maatregelen en hebben we de panna zelfs 2 weken moeten stoppen.

Hoe kunnen we de jongeren nu toch bereiken?  Toen we als team bij elkaar kwamen om dit te bespreken werden er meerdere vrijwilligers enthousiast om juist nu 1 op 1 op te trekken met een jongere. Vanuit dit enthousiasme zijn we dan ook uit elkaar gegaan om de jongeren nu zelf op te zoeken. Bijvoorbeeld thuis, in de wijk of om met ze af te spreken.   

Het was super mooi om te zien hoe blij de jongeren werden als we bij hun deur kwamen! Want we kwamen immers juist voor hen daar. Daarbij zijn mooie relaties ontstaan, diepe gesprekken gevoerd maar vooral waren we juist in deze tijd er voor hen. Het is mooi om te zien dat we een licht punt zijn voor deze jongeren! 
600 pixels wide image
Hoe maken we nog meer het verschil? 
190 pixel image width


UIT-jaar

Dit jaar doen 6 studenten het UIT Vormingsjaar. We supporten hen om te groeien: persoonlijk, in geloof en in toekomstvisie. Dit gebeurt tijdens trainingen, coaching en stage in hun kerk en bij
een maatschappelijke organisatie. Zo supporten
190 pixel image width


Schellerberg Conferentie

Ga jij deze zomer een sportweek of en evangelisieproject doen? En wil jij kinderen, tieners, jongeren, kennis laten maken met Jezus? En heb je zin in een knállende voorbereiding van die week? Dan is deze conferentie voor
jou!

Klik hier voor meer informatie over de Schellerberg conferentie 
190 pixel image widthProject

Geloofsvragen

Het Geloofsvragen-project begint steeds meer vorm te krijgen! Nieuwe vrijwilligers werken de vragen van seculiere jongeren uit en het visieproces loopt. En mooi nieuws: komende zomer gaan we tijdens de Schellenbergconferentie de Geloofsvragen-app lanceren! Hoe en wat? Stay tuned!

Klik hier voor meer informatie over het project Geloofsvragen
Dankjewel!
Bedankt voor je getoonde interesse in ons werk en de nieuwsupdate. Stuur dit bericht gerust door naar mensen die het ook interessant vinden!
600 pixels wide image
Klik hier als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
Youth for Christ Zwolle
Ruusbroecstraat 205
8022 EE Zwolle
Netherlands


ronald.welmers@yfc.nl
www.yfczwolle.nl

 

 

Indien u deze e-mail (aan: unknown@noemail.com) niet meer wilt ontvangen kunt u deze kosteloos afmelden.